Skip to content

Concurrentiebeding bij ontslag

Een concurrentiebeding is een afspraak die een werkgever en werknemer gezamenlijk maken om vast te stellen dat de werknemer na ontslag geen werkzaamheden voor concurrenten mag uitvoeren. Deze overeenkomst moet in detail beschreven zijn waarbij de soort concurrenten en de looptijd van deze overeenkomst vastgesteld moeten zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld afspreken dat uw collega geen werk voor uw vaste klanten mag doen gedurende twee jaar na het ontslag, maar ook dat de collega niet bij een concurrent dezelfde werkzaamheden mag uitvoeren.

Waarom een concurrentiebeding?

De kans is groot dat uw bedrijf ervoor zorgt dat de werknemers goed op de hoogte zijn van betrouwbare bedrijfsinformatie en dat u in hen investeert om zich te kunnen ontwikkelen. Dit resulteert namelijk direct in beter geschoolde werknemers en dus meer kwaliteitswerk. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat zij deze vergaarde kennis direct na ontslag voor concurrenten inzetten. Met een concurrentiebeding maakt u het voor uw werknemer dus minder makkelijk om weggevist te worden door concurrenten. Let er wel op dat een concurrentiebeding volgens de wet niet in een tijdelijk contract opgenomen mag worden. Dit kan namelijk voor ontzettend veel problemen zorgen voor de werknemer als het contract niet verlengd wordt en hij of zij zonder werk komt te zitten.

Heeft uw collega uw bedrijf verlaten en vermoed u een schending van het concurrentiebeding? Verliest u bijvoorbeeld opeens een aantal vaste klanten of zijn er andere factoren die erop wijzen dat uw oud-collega zich niet aan de eerder gemaakte afspraken houdt? In dat geval kunt u een bedrijfsrecherche inzetten om te achterhalen of dit daadwerkelijk zo is, waarna u het met bewijs kunt aanvechten. Het maakt geen verschil of een werknemer ontslag neemt of dat hij of zij ontslagen wordt door de werkgever. De afspraak blijft namelijk in stand, zelfs bij een faillissement. Als werkgever kunt u deze overtreding dus bijna altijd aanvechten.

Hoe gaat een concurrentiebeding onderzoek in zijn werk?

Als eerste bespreken wij samen met u wat de werkzaamheden van uw oud-collega waren en nemen we het concurrentiebeding door. We moeten natuurlijk precies weten welke afspraken u gemaakt heeft toen uw collega in uw bedrijf trad. Hierna gaan wij direct aan de slag om te achterhalen of uw oud-werknemer de gemaakte afspraken verbroken heeft en in hoeverre dit schadelijk is voor uw bedrijf. We maken een gedetailleerd rapport, welke uiteindelijk als bewijsmateriaal gebruikt kan worden in de rechtbank. De kans is groot dat uw oud-werknemer een boete moet betalen om de zakelijke schade te bekostigen. Bescherm uw bedrijf en haar gevoelige informatie tegen zakelijke schade en schakel ons in.

Heeft u nog vragen voor ons? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar! Wij zijn gelegitimeerd door de politie, erkend door Ministerie van Justitie en Veiligheid en geregistreerd door Autoriteit Persoonsgegevens. Uw informatie is bij ons in veilige handen!

Op zoek naar een professionele privé detective? Wij zijn werkzaam in o.a. de omgeving Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Almere, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Arnhem, Enschede, Amersfoort, Zaanstad, Haarlemmermeer, Den Bosch, Zwolle, Zoetermeer, Leiden,  Leeuwarden, Maastricht, Dordrecht, Ede, Alphen aan den Rijn, Westland, Alkmaar, Emmen, Delft, Venlo, Deventer, Sittard Geleen, Helmond, Oss, Amstelveen, Hilversum, Súdwest Fryslân, Heerlen, Hoeksche Waard, Nissewaard, Meierijstad, Hengelo, Purmerend, Schiedam, Lelystad, Roosendaal, Leidschendam Voorburg, Gouda, Hoorn, Almelo, Vlaardingen, Velsen, Assen, Capelle aan den IJssel, Bergen op Zoom, Veenendaal, Katwijk, Stichtse Vecht, Zeist, Nieuwegein, Westerkwartier, Lansingerland, Midden Groningen, Hardenberg, Roermond, Barneveld, Gooise Meren, Doetinchem,

Heerhugowaard, Krimpenerwaard, Smallingerland, Vijfheerenlanden, Hoogeveen, Oosterhout, Den Helder, Altena, Terneuzen, Pijnacker Nootdorp, Kampen, Rijswijk, Woerden, De Fryske Marren, West Betuwe, Heerenveen, Houten, Weert, Goeree Overflakkee, Utrechtse Heuvelrug, Barendrecht, Middelburg, Waalwijk, Het Hogeland, Hollands Kroon, Zutphen, Harderwijk, Overbetuwe, Noordoostpolder, Schagen, Lingewaard

Nordhorn, Gronau, Vreden, Bocholt, Rhede, Borke, Xanten, Emmerich, Kleve, Goch, Geldern, Nettetal, Viersen, Heinsberg, Aken.

Luik, Genk, Hasselt, Lommel, Turnhout, Antwerpen, Gent, Brugge.

× WhatsApp