Ziekteverzuim onderzoek

Ziekteverzuim onderzoek

Wist u dat? Uit onderzoek blijkt dat bijna 15% van de ziekmeldingen onterecht zijn. Op social media lijkt de ‘zieke’ medewerker helemaal niet ziek te zijn. Of de ‘zieke’ medewerker wordt ergens gespot door bijvoorbeeld een andere medewerker. Ondanks deze signalen kan het lastig zijn te bewijzen dat een medewerker zich schuldig maakt aan onterecht ziekmelden en dus bedrijfsfraude. Vermoed u dat uw werknemer zich onterecht ziek heeft gemeld? Wij adviseren dan altijd eerst om zelf in gesprek te gaan met de werknemer. Wellicht kunt u door middel van een gesprek de reden van het verzuim achterhalen en samen tot een gepaste oplossing komen. Wellicht heeft de medewerker problemen in de privésfeer en is de oplossing dichterbij dan u denkt. Kunt u er zelf niet uitkomen? Blijft u signalen ontvangen van verzuimfraude en worden uw vermoedens sterker? Schakel dan de Centrale Recherche Dienst in en laat een ziekteverzuim onderzoek uitvoeren. Wij helpen u bij het verzamelen van bewijs betreft de onterechte ziekmelding. Dit doen wij tegen scherpe en vooraf bepaalde tarieven. U zult zien dat de kosten van het onderzoek ruimschoots opwegen tegen de kosten van het onrechtmatige ziekteverzuim. Neem gerust contact met ons op voor een gratis intakegesprek!

Let op de volgende signalen bij vermoedens van een onterechte ziekmelding:

  • U hoort geluiden dat de medewerker niet zo ziek blijkt te zijn als hij/zij zich voordoet;
  • Uw medewerker lijkt alle contact met u als werkgever uit de weg te gaan;
  • U krijgt een duidelijk signaal dat de medewerker tijdens zijn ziekmelding aan het werk is voor een andere werkgever of zichzelf.

Wat houdt een ziekteverzuim onderzoek in?

Wat houdt een ziekteverzuim onderzoek in? Onze professionele en integere rechercheur gaat in gesprek met het bedrijf (cliënt) om de signalen en vermoedens te bespreken. Hierna ontvangt u een plan van aanpak en een kostenberekening. We brengen in kaart of er bij een ziekmelding daadwerkelijk sprake is van frauduleus ziekteverzuim. In de meeste gevallen maken wij hierbij gebruik van observatie, hierbij wordt de persoon in kwestie geobserveerd. Onze bevindingen verwerken wij in een rechtsgeldige rapportage die u kunt gebruiken bij een eventuele confrontatie. Bovendien geeft een ziekteverzuim onderzoek een signaal af aan andere werknemers. Indien er verzuimfraude is bewezen en de werknemer daarmee is geconfronteerd, zal er later minder ziekteverzuim optreden onder werknemers in een organisatie. Het heeft een sterke preventieve werking!

Voordelen ziekteverzuim onderzoek

  • Er wordt nauwkeurig onderzoek gedaan en bewijsmateriaal verzameld;
  • Het heeft een sterke preventieve werking en geeft een signaal af aan andere werknemers;
  • U houdt zelf tijd over voor andere belangrijke zaken door het uit handen te geven.

Wilt u bij ons een ziekteverzuim onderzoek starten? Dat kan! U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen u graag verder!

Wij zijn werkzaam in o.a. de omgeving Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Almere, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Arnhem, Enschede, Amersfoort, Zaanstad, Haarlemmermeer, Den Bosch, Zwolle, Zoetermeer, Leiden,  Leeuwarden, Maastricht, Dordrecht, Ede, Alphen aan den Rijn, Westland, Alkmaar, Emmen, Delft, Venlo, Deventer, Sittard Geleen, Helmond, Oss, Amstelveen, Hilversum, Súdwest Fryslân, Heerlen, Hoeksche Waard, Nissewaard, Meierijstad, Hengelo, Purmerend, Schiedam, Lelystad, Roosendaal, Leidschendam Voorburg, Gouda, Hoorn, Almelo, Vlaardingen, Velsen, Assen, Capelle aan den IJssel, Bergen op Zoom, Veenendaal, Katwijk, Stichtse Vecht, Zeist, Nieuwegein, Westerkwartier, Lansingerland, Midden Groningen, Hardenberg, Roermond, Barneveld, Gooise Meren, Doetinchem, Heerhugowaard, Krimpenerwaard, Smallingerland, Vijfheerenlanden, Hoogeveen, Oosterhout, Den Helder, Altena, Terneuzen, Pijnacker Nootdorp, Kampen, Rijswijk, Woerden, De Fryske Marren, West Betuwe, Heerenveen, Houten, Weert, Goeree Overflakkee, Utrechtse Heuvelrug, Barendrecht, Middelburg, Waalwijk, Het Hogeland, Hollands Kroon, Zutphen, Harderwijk, Overbetuwe, Noordoostpolder, Schagen, Lingewaard, Nordhorn, Gronau, Vreden, Bocholt, Rhede, Borke, Xanten, Emmerich, Kleve, Goch, Geldern, Nettetal, Viersen, Heinsberg, Aken, Luik, Genk, Hasselt, Lommel, Turnhout, Antwerpen, Gent, Brugge.

Ziekteverzuim onderzoek

ziekteverzuim onderzoek

Heeft een werknemer zich onterecht ziekgemeld? Of is hij/zij tijdens de ziekteperiode aan het werk voor een andere werkgever? Dan is er sprake van verzuimfraude. Laat een ziekteverzuim onderzoek uitvoeren.

Uit onderzoek blijkt dat bijna 15% van de ziekmeldingen onterecht zijn. Bij een onderzoek naar ziekteverzuim brengen wij in kaart of er bij een ziekmelding daadwerkelijk sprake is van frauduleus ziekteverzuim. In de meeste gevallen wordt dit onderzocht door het observeren van de persoon. Onze bevindingen verwerken wij in een rechtsgeldige rapportage.

Wij adviseren altijd eerst om zelf in gesprek te gaan met de werknemer en de reden van verzuim te achterhalen. Wellicht heeft de medewerker problemen in de privésfeer en is de oplossing dichterbij dan verwacht.

Mocht bovenstaande niets oplossen, blijft u signalen van verzuimfraude ontvangen en worden uw vermoedens sterker? Dan kunnen wij een ziekteverzuim onderzoek voor u uitvoeren. Wij maken een plan van aanpak met een kostenraming. U zult zien dat de kosten van het onderzoek ruimschoots opwegen tegen de kosten van het onrechtmatige ziekteverzuim.

Daarnaast geeft een ziekteverzuim onderzoek een signaal af aan andere medewerkers, het heeft een sterke preventieve werking. Indien verzuimfraude is bewezen, zal er minder ziekteverzuim optreden onder medewerkers in een organisatie.

Let op de volgende signalen bij vermoedens van een valse ziekmelding:

  • U hoort geluiden dat de medewerker niet zo ziek blijkt te zijn als hij/zij zich voordoet.
  • Uw medewerker lijkt alle contact met de werkgever uit de weg te gaan.
  • U krijgt een duidelijk signaal dat de medewerker tijdens zijn ziekmelding aan het werk is voor een andere werkgever of zichzelf.

Op social media lijkt de ‘zieke’ medewerker helemaal niet ziek te zijn. Ondanks deze signalen kan het lastig zijn te bewijzen dat een medewerker zich schuldig maakt aan onterecht ziekmelden en dus bedrijfsfraude.

Schakel bij een vermoeden van een valse ziekmelding daarom de Centrale Recherche Dienst in. De Centrale Recherche Dienst helpt u bewijs te verzamelen. Een rechercheur gaat in gesprek met het bedrijf (cliënt) om de signalen en vermoedens te bespreken. Hierna ontvangt u een plan van aanpak en een kostenberaming. Dit doen wij tegen scherpe en vooraf bepaalde tarieven. Neem contact met ons op voor een gratis intake.

Op zoek naar een professionele privé detective? Wij zijn werkzaam in o.a. de omgeving Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Almere, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Arnhem, Enschede, Amersfoort, Zaanstad, Haarlemmermeer, Den Bosch, Zwolle, Zoetermeer, Leiden,  Leeuwarden, Maastricht, Dordrecht, Ede, Alphen aan den Rijn, Westland, Alkmaar, Emmen, Delft, Venlo, Deventer, Sittard Geleen, Helmond, Oss, Amstelveen, Hilversum, Súdwest Fryslân, Heerlen, Hoeksche Waard, Nissewaard, Meierijstad, Hengelo, Purmerend, Schiedam, Lelystad, Roosendaal, Leidschendam Voorburg, Gouda, Hoorn, Almelo, Vlaardingen, Velsen, Assen, Capelle aan den IJssel, Bergen op Zoom, Veenendaal, Katwijk, Stichtse Vecht, Zeist, Nieuwegein, Westerkwartier, Lansingerland, Midden Groningen, Hardenberg, Roermond, Barneveld, Gooise Meren, Doetinchem,

Heerhugowaard, Krimpenerwaard, Smallingerland, Vijfheerenlanden, Hoogeveen, Oosterhout, Den Helder, Altena, Terneuzen, Pijnacker Nootdorp, Kampen, Rijswijk, Woerden, De Fryske Marren, West Betuwe, Heerenveen, Houten, Weert, Goeree Overflakkee, Utrechtse Heuvelrug, Barendrecht, Middelburg, Waalwijk, Het Hogeland, Hollands Kroon, Zutphen, Harderwijk, Overbetuwe, Noordoostpolder, Schagen, Lingewaard

Nordhorn, Gronau, Vreden, Bocholt, Rhede, Borke, Xanten, Emmerich, Kleve, Goch, Geldern, Nettetal, Viersen, Heinsberg, Aken.

Luik, Genk, Hasselt, Lommel, Turnhout, Antwerpen, Gent, Brugge.