Skip to content

ziekteverzuim onderzoek

Heeft een werknemer zich onterecht ziekgemeld? Of is hij/zij tijdens de ziekteperiode aan het werk voor een andere werkgever? Dan is er sprake van verzuimfraude. Laat een ziekteverzuim onderzoek uitvoeren.

Uit onderzoek blijkt dat bijna 15% van de ziekmeldingen onterecht zijn. Bij een onderzoek naar ziekteverzuim brengen wij in kaart of er bij een ziekmelding daadwerkelijk sprake is van frauduleus ziekteverzuim. In de meeste gevallen wordt dit onderzocht door het observeren van de persoon. Onze bevindingen verwerken wij in een rechtsgeldige rapportage.

Wij adviseren altijd eerst om zelf in gesprek te gaan met de werknemer en de reden van verzuim te achterhalen. Wellicht heeft de medewerker problemen in de privésfeer en is de oplossing dichterbij dan verwacht.

Mocht bovenstaande niets oplossen, blijft u signalen van verzuimfraude ontvangen en worden uw vermoedens sterker? Dan kunnen wij een ziekteverzuim onderzoek voor u uitvoeren. Wij maken een plan van aanpak met een kostenraming. U zult zien dat de kosten van het onderzoek ruimschoots opwegen tegen de kosten van het onrechtmatige ziekteverzuim.

Daarnaast geeft een ziekteverzuim onderzoek een signaal af aan andere medewerkers, het heeft een sterke preventieve werking. Indien verzuimfraude is bewezen, zal er minder ziekteverzuim optreden onder medewerkers in een organisatie.

Let op de volgende signalen bij vermoedens van een valse ziekmelding:

  • U hoort geluiden dat de medewerker niet zo ziek blijkt te zijn als hij/zij zich voordoet.
  • Uw medewerker lijkt alle contact met de werkgever uit de weg te gaan.
  • U krijgt een duidelijk signaal dat de medewerker tijdens zijn ziekmelding aan het werk is voor een andere werkgever of zichzelf.

Op social media lijkt de ‘zieke’ medewerker helemaal niet ziek te zijn. Ondanks deze signalen kan het lastig zijn te bewijzen dat een medewerker zich schuldig maakt aan onterecht ziekmelden en dus bedrijfsfraude.

Schakel bij een vermoeden van een valse ziekmelding daarom de Centrale Recherche Dienst in. De Centrale Recherche Dienst helpt u bewijs te verzamelen. Een rechercheur gaat in gesprek met het bedrijf (cliënt) om de signalen en vermoedens te bespreken. Hierna ontvangt u een plan van aanpak en een kostenberaming. Dit doen wij tegen scherpe en vooraf bepaalde tarieven. Neem contact met ons op voor een gratis intake.

Op zoek naar een professionele privé detective? Wij zijn werkzaam in o.a. de omgeving Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Almere, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Arnhem, Enschede, Amersfoort, Zaanstad, Haarlemmermeer, Den Bosch, Zwolle, Zoetermeer, Leiden,  Leeuwarden, Maastricht, Dordrecht, Ede, Alphen aan den Rijn, Westland, Alkmaar, Emmen, Delft, Venlo, Deventer, Sittard Geleen, Helmond, Oss, Amstelveen, Hilversum, Súdwest Fryslân, Heerlen, Hoeksche Waard, Nissewaard, Meierijstad, Hengelo, Purmerend, Schiedam, Lelystad, Roosendaal, Leidschendam Voorburg, Gouda, Hoorn, Almelo, Vlaardingen, Velsen, Assen, Capelle aan den IJssel, Bergen op Zoom, Veenendaal, Katwijk, Stichtse Vecht, Zeist, Nieuwegein, Westerkwartier, Lansingerland, Midden Groningen, Hardenberg, Roermond, Barneveld, Gooise Meren, Doetinchem,

Heerhugowaard, Krimpenerwaard, Smallingerland, Vijfheerenlanden, Hoogeveen, Oosterhout, Den Helder, Altena, Terneuzen, Pijnacker Nootdorp, Kampen, Rijswijk, Woerden, De Fryske Marren, West Betuwe, Heerenveen, Houten, Weert, Goeree Overflakkee, Utrechtse Heuvelrug, Barendrecht, Middelburg, Waalwijk, Het Hogeland, Hollands Kroon, Zutphen, Harderwijk, Overbetuwe, Noordoostpolder, Schagen, Lingewaard

Nordhorn, Gronau, Vreden, Bocholt, Rhede, Borke, Xanten, Emmerich, Kleve, Goch, Geldern, Nettetal, Viersen, Heinsberg, Aken.

Luik, Genk, Hasselt, Lommel, Turnhout, Antwerpen, Gent, Brugge.

× WhatsApp